Prislistan för avfallshantering 2020

Information

Utgivare:
Samkommunen Helsingforsregionens miljötjänster
Datum:
27.11.2019
Språk: sv
Sidor: 18
Kontaktuppgifter:
Samkommunen Helsingforsregionens miljötjänster HRM
PB 100
00066 HRM
telefon 09 1561 2110 (vardagar kl 8.30 - 15.30)
fax 09 1561 2011
www.hsy.fi
Copyright:
HRM

Prislistan för avfallshantering 2020

I prislistan finns information om fastigheternas avfallsavgifter, avfallskärlens storlek och tömningsfrekvens. Du kan bekanta dig med avgifterna för avfall som ska föras till Sortti-stationerna och hanteringsavgifterna för avfall som tas emot på Käringmossen. I prislistan finns också information om tjänsten Sortti-avhämtning för stora föremål och dess avgifter.

Fastigheternas bland- och bioavfallsavgifter inkluderar transport- och hanteringsavgifter samt 24 procent mervärdesskatt. Avgifterna för förpackningsmaterial som tillhör producenternas ansvar, dvs. kartong, plast, glas och metall inkluderar en transportavgift och 24 procent mervärdesskatt.

Bekanta dig med avfallshanteringens dimensioneringsrekommendationer, dvs. vårt förslag om lämpligt antal avfallskärl och tömningsfrekvensen för fastigheten. Mer information om dimensioneringsrekommendationer (på finska sidor)

Enligt föreskrifterna om avfallshanteringen samlas från och med år 2021 bioavfall, plast-, glas-, och kartongförpackningar samt små metallföremål in separat från fastigheter med minst fem lägenheter. Fastigheter kan redan nu beställa kärl för sortering av olika avfall. Tillgängligheten påverkas något av fastighetens läge.

Mer information om föreskrifterna om avfallshanteringen