Seutulan puujätteen käsittelykentän toiminta vuonna 2022

Tiedot

Julkaisija:
Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä
Tekijät: Tiila Korhonen, Sirkka Kuisma-Granvik
Päivämäärä:
16.3.2023
Julkaisun nimi:
Seutulan puujätteen käsittelykentän toiminta vuonna 2022
Kieli: fi
Yhteystiedot:
Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä
PL 100
00066 HSY
www.hsy.fi

Lisätietoja:
Käyttöpäällikkö Tiila Korhonen
Ympäristöinsinööri Sirkka Kuisma-Granvik
etunimi.sukunimi@hsy.fi
Copyright:
HSY:n kartat, graafit, ja muut kuvat: HSY

Esipuhe

Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä (HSY) on vuonna 2017 rakentanut ja ottanut käyttöön Seutulassa sijaitsevan puujätteen käsittely- ja välivarastointikentän. Kentän toiminnalla on Vantaan kaupungin ympäristölautakunnan 18.1.2012 myöntämä ympäristölupa, jonka mukaisesti kentällä käsitellään ja varastoidaan Sortti-asemille vastaanotettua puujätettä.

Tässä raportissa on esitetty tiedot puujätteen käsittelykentän toiminnasta vuonna 2022 sekä ympäristöluvan mukaisesta tarkkailusta.

Käsittelykentälle otettiin vuonna 2022 vastaan puujätettä 14 687 tonnia. Puujätettä murskattiin 16 103 tonnia ja toimitettiin muualle energiahyötykäyttöön 18 943 tonnia vuonna 2022.

Käsittelykentän vieressä toimii HSY:n jäteastioiden huoltoon liittyvä keräysvälinehalli. Lisäksi HSY:n vuokralaisena käsittelykentän alueella toimii Remeo Refining Oy (aikaisemmin Delete Ympäristöpalvelut Oy, oma ympäristölupa) ja Kuusakoski Oy (lavojen varastointi, ei tarvitse ympäristölupaa). Seutulaan, HSY:n omistuksessa olevalle alueelle, sijoittuu myös Seutulan käytöstä poistettu kaatopaikka.

Helsingissä 16.3.2023

Tiila Korhonen, käyttöpäällikkö

Sirkka Kuisma-Granvik, ympäristöinsinööri