Seutulan puujätteen käsittelykentän toiminta vuonna 2020

Tiedot

Julkaisija:
Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä
Tekijät: Juha Uuksulainen, Tiila Korhonen, Sirkka Kuisma-Granvik
Päivämäärä:
30.3.2021
Julkaisun nimi:
Seutulan puujätteen käsittelykentän toiminta vuonna 2020
Kieli: fi
Yhteystiedot:
Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä
PL 100
00066 HSY
www.hsy.fi

Talous- ja hallintopäällikkö Juha Uuksulainen
Käyttöpäällikkö Tiila Korhonen
Ympäristöinsinööri Sirkka Kuisma-Granvik
etunimi.sukunimi@hsy.fi
Copyright:
HSY:n kartat, graafit, ja muut kuvat: HSY

Esipuhe

Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä (HSY) on rakentanut Seutulaan vuonna 2017 puujätteen käsittely- ja välivarastointikentän. Kentällä käsitellään ja varastoidaan Sortti-asemilla vastaanotettua puujätettä.

Tähän raporttiin on koottu puujätteen käsittelykentän toiminnan kuvaus sekä ympäristössä tehtävät seurannat ja tarkkailut. Ympäristötarkkailu kattaa muun muassa pinta- ja pohjavedet sekä hajut, roskaantumisen ja melun. Toiminnan kuvauksen ja ympäristötarkkailun lisäksi raporttiin on koottu alueen kehitykseen liittyvät keskeiset tiedot.

Seutulan puujätteen käsittelykentällä on vuoden 2020 aikana murskattu noin 22 348 tonnia puujätettä. Puujätteen käsittelykentältä on toimitettu noin 19 640 tonnia puujätettä energiahyödynnettäväksi vuoden 2020 aikana.

HSY:n omistamalla maa-alueella Seutulassa on puujätteen käsittelykentän lisäksi Seutulan suljettu kaatopaikka. Alueelle rakennetaan parhaillaan HSY:n jäteastioiden huoltoon liittyvää astiahallia. Lisäksi HSY:n alueella toimii vuokralaisena Kuusakoski Oy (lavojen varastointi) sekä Suomen Paalauskeskus Oy (oma ympäristölupa) ja Delete Ympäristöpalvelut Oy (oma ympäristölupa). Vuonna 2020 rauetettiin HSY:n ympäristölupa koskien kuonan käsittelyä ja hyödyntämistä alueella.

Tämä raportti perustuu Seutulan puujätteen käsittelykentän alueelle myönnettyyn ympäristölupaan ja ympäristöluvan mukaisiin tarkkailusuunnitelmiin. Joiltain osin toimintoja on tarkasteltu ympäristöluvan vaatimuksia laajemmin. Raportin digitaalinen versio toteutetaan nyt toisen kerran Euroopan parlamentin ja neuvoston saavutettavuusdirektiivin (2016/2012) mukaisessa muodossa.

Helsingissä 30.3.2021

Juha Uuksulainen, talous- ja hallintopäällikkö

Tiila Korhonen, käyttöpäällikkö

Sirkka Kuisma-Granvik, ympäristöinsinööri