Tiedot
Etelä-Suomen aluehallintovirasto on 2.12.2020 myöntänyt ympäristöluvan nro 425/2020 (dnro ESAVI/10961/2019) Helsingin seudun ympäristöpalvelut –kuntayhtymän (HSY) Helsingin Konalassa sijaitsevalle Sortti-asemalle. Tämä vuosiraportti perustuu edellä mainittuun ympäristölupapäätökseen.
Konalan Sortti-asema avattiin toukokuussa 2004. Sortti-aseman pinta-ala on 1,4 hehtaaria. Asema-alueen ympäri kulkee aita. Portit ovat lukittuina aseman ollessa suljettu.
Konalan Sortti-asemalla vastaanotetaan jätettä maanantaista perjantaisin kello 7.00–21.00. Vuoden 2021 huhtikuusta lähtien Konalan Sortti-asema on ollut auki myös viikonloppuisin lauantaina ja sunnuntaina kello 10.00-17.00. Vuonna 2022 huhtikuun alusta aukioloaikaa laajennettiin viikonloppuisin toistaiseksi kello 18.00 asti.
Konalan Sortti-asemalle tuodut jätteet voi maksaa asiakaspalvelupisteessä tai itsepalveluna. Uusi itsepalveluratkaisu otettiin täysmittaiseen käyttöön 1.4.2021, jonka myötä asiakkailla on mahdollisuus kirjata ja tarvittaessa maksaa tuomansa jätteet joko asemalla itsepalvelulaitteita käyttäen tai ennakkoon eSortti.fi-palvelussa.
Sortti-asemilla on käytössä laskutusjärjestelmä, johon kirjataan kävijätiedot.
Vuonna 2022 asemalla kävi 181 458 asiakasta, kun edellisvuonna kävijämäärä oli 172 653. Kävijämäärät on esitetty kuvassa 1 sekä liitteessä 4.
Vuosittain vastaanotettujen jätteiden määrät saadaan asemilta poiskuljetetuista jätemääristä. Vuonna 2022 vastaanotetut ja vuoden lopussa varastossa olevat jätemäärät on esitetty liitteissä 1 ja 2. Sekä vaarattomat (tavanomaiset) jätteet että vaaralliset jätteet ovat peräisin pääkaupunkiseudulta. Sortti-asemalla otetaan vastaan vain kotitalouksien vaarallista jätettä.
Tiedot jätekuormista, joita ei voitu vuonna 2022 ottaa vastaan Sortti-asemalla, on esitetty liitteessä 3.
Sekajäte toimitettiin energiahyötykäyttöön Vantaan Energian jätevoimalaan. Jätevoimalan käyttöseisokkien aikana sekajäte toimitettiin välivarastoon HSY:n Ämmässuon ekoteollisuuskeskukseen ennen kuljettamista jätevoimalaan. Polttoon kelpaamaton sekajäte käsiteltiin Ämmässuon ekoteollisuuskeskuksessa murskaamalla ja seulomalla. Käsittelystä syntyneet jakeet hyödynnettiin joko kaatopaikan rakenteissa materiaalina tai energiana jätevoimalassa.
Konalan Sortti-asemalla asiakkaiden lajittelumahdollisuuksia on laajennettu palamattoman materiaalin keräämisellä erillisille jätelavoille (rakennuskiviaines eli betoni sekä rakennus- ja purkujäte eli lasi, villa ja posliini). Lisäksi Sortti-asemalla vastaanotetaan kodin käyttökelpoista pientavaraa yhteistyössä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy:n kanssa. Sortti-asemalla erilliskerätään myös puhdasta (maalaamatonta) puuta pinnoitetun puun lisäksi.
Konalan Sortti-asemalla erilliskerätystä muovijätteestä osa toimitettiin koekäsittelyihin Fortum Waste Solutions Oy:lle ja Salpakierto Oy:lle. Loput muovit toimitettiin välivarastoitavaksi paalattuna Ämmässuon ekoteollisuuskeskukseen.
Eristevilla toimitettiin ekoteollisuuskeskukseen loppusijoitukseen.
Puujäte lajitellaan Sortti-asemalla pinnoitettuun puuhun ja ns. puhtaaseen puuhun. Pinnoitettu puu viedään HSY:n Seutulan kentälle murskattavaksi, josta murske toimitetaan hyödynnettäväksi energiana. Puhdas puu kuljetetaan HSY:n Ämmässuon ekoteollisuuskeskukseen murskattavaksi. Murske käytetään ekoteollisuuskeskuksessa kompostoinnin tukiaineena.
Vaaralliset jätteet kerätään ja välivarastoidaan erillisessä vastaanottotilassa Konalan Sortti-asemalla ja kuljetetaan Kivikon vaarallisen jätteen varastoon, josta ne toimitetaan käsittelijöille. Vuonna 2021 maalijätteelle otettiin käyttöön erillinen nestetiivis kannellinen lava, jonne maalijätteet siirretään vastaanottotilasta. Maalijäte kuljetetaan lavalla suoraan käsittelijälle (Fortum Waste Solutions Oy). Myös jäteöljyt noudetaan asemalta suoraan käsittelyyn (L&T Teollisuuspalvelut Oy).
Vuonna 2022 Konalan Sortti-aseman kertavarastoidun sekajätteen määrä (40,6 tn) ylitti ympäristöluvan lupamääräyksen mukaisen kertavarastoinnin enimmäismäärän (32 t).
Sortti-aseman alueen siisteyttä hoidetaan urakoitsijan toimesta. Asemalla käy harjakone kesäaikaan viisi kertaa viikossa, jolloin samalla kerätään myös ympäristön irtonaiset roskat. Urakoitsija huolehtii myös alueen tienvarsien siivoamisesta.
Haittaeläimistä alueella esiintyy jyrsijöitä. Niitä torjutaan ulkoisen toimijan Anticimex Oy:n toimesta myrkyttömillä sähköisillä Smartbox-ansoilla. Konalan Sortti-aseman hygieniaraportti on esitetty liitteessä 5.
Konalan Sortti-aseman työkoneissa eli ajettavassa mobiilimurskaimessa ja trukissa käytettään polttoaineena dieselöljyä, jota kului vuoden 2022 aikana noin 7 239 litraa. Työkoneiden tankkaukset suoritetaan Sortti-aseman alapihalla konttikatoksen alla asfaltoidulla alueella (ABT).
Polttoaine varastoidaan tiivisasfalttialustalla (ABT) kaksoisvaipallisessa säiliössä. Tankkaus suoritetaan pistoolilla, jossa on ylitäytön- ja laponestin. Alueella on saatavilla imeytysainetta mahdollisen vahingon sattuessa.
Työkoneet huolletaan Sortti-aseman asfaltoidulla (ABT) alakentällä. Kentän hulevedet johdetaan öljynerottimen kautta ojaan.
Toiminnassa syntyneet vaaralliset jätteet, eli laitteiden öljynvaihdoissa muodostuneet jäteöljyt, toimitettiin Kivikon vaarallisten jätteiden varastolle välivarastoon, josta ne toimitettiin edelleen L&T Teollisuuspalvelut Oy:lle jatkokäsittelyyn.
HSY:n kilpailuttamien urakoitsijoiden tulee käyttää urakoiden hoitamisessa urakasta riippuen vähintään euro-5 normin vaatimusten mukaisella moottorilla varustettuja autoja, osassa vähintään euro-6 normin autoja. Jätteiden siirtokuljetuksissa käytetään yrityksiä, joilla on Uudenmaan ELY-keskuksen päätös jätehuoltorekisteriin merkitsemisestä.
HSY:n toimintajärjestelmä täyttää kansainväliset laatu-, ympäristö- sekä työterveys- ja työturvallisuusstandardien sertifiointivaatimukset. Käytettävät standardit ovat laadunhallinnan osalta ISO 9001, ympäristöasioiden osalta ISO 14001 ja työterveys- ja työturvallisuusasioiden osalta ISO 45001. Nämä kattavat myös Konalan Sortti-aseman toiminnan. Ympäristöasioiden jatkuvaa parantamista seurataan sisäisillä ja ulkoisilla auditoinneilla, ympäristölupamääräysten säännöllisellä seurannalla ja raportoinnilla sekä tunnistamalla, arvottamalla ja tarkastamalla ympäristönäkökohdat säännöllisesti.
Konalan Sortti-asemalla järjestettiin vuonna 2022 kaksi turvallisuuskävelyä (5.5.2022 ja 10.10.2022).
Vuonna 2022 järjestettiin koko Aluepalvelut-yksikön henkilöstölle suunnatut turvallisuuspäivät kahtena samansisältöisenä tilaisuutena (25.10.2022 ja 31.10.2022). Tilaisuuksissa käsiteltiin mm. HSY:n ajankohtaisia työsuojeluasioita sekä vierailtiin Rudus Oy:n turvapuistossa Espoossa.
Konalan Sortti-aseman palotarkastus pidettiin 9.2.2022. Tarkastuksessa ei havaittu puutteita.
Kesäkuussa 2019 Konalan Sortti-asemalla otettiin käyttöön aurinkosähkövoimala, jonka nimellisteho on 13,75 kWp. Vuonna 2022 aurinkosähkövoimalan tuotto oli 10,50 MWh. Kokonaissähkönkulutus Konalan Sortti-asemalla vuonna 2022 oli 159,1 MWh.
Vuonna 2022 Sortti-aseman alapihan lavataskut ja roll-packereiden säilytyspaikat pinnoitettiin uudestaan komposiittiasfaltilla. Pinnoitusalueet löytyvät piha-alueen asemapiirustuksesta liitteestä 7.
Sortti-aseman valuma-alueiden asemapiirustus on liitteessä 6.
Sortti-asema sijaitsee Helsingin kaupungin Konalan kaupunginosassa osoitteessa Betonitie 3. Alueella on aikaisemmin sijainnut Lemminkäinen Oy:n asfalttiasema.
Sortti-aseman alue ja sen lähiympäristö ovat useita vuosia käytössä ollutta teollisuusaluetta. Alueella ei ole merkittäviä luonnonarvoja. Alueen kaakkoispuolella on Malminkartanon käytöstä poistettu ylijäämämaiden läjitysalue.
Lähimmät asuinrakennukset sijaitsevat noin 200 metrin päässä kaakkoon Lehtovuorenkadulla. Lähimmän asuinalueen ja Sortti-aseman väliin jää Vihdintie. Uuden Honkasuon asuinalueen rakentaminen noin parinsadan metrin päähän Konalan Sortti-asemasta on aloitettu vuonna 2014. Honkasuo on Helsingin suurin uusi puurakentamisalue, puutalojen kaupunkikylä. Honkasuon entinen metsä- ja niittyalue muuttuu 2020-luvun puoliväliin mennessä vehreäksi 2 000 asukkaan puutalojen kaupunkikyläksi.
Alue ei sijaitse vedenottoon soveltuvalla pohjavesialueella eikä alueella ole talousvesikaivoja. Alueen sadevedet johdetaan öljyn- ja hiekanerotuskaivon kautta eteenpäin, joista ojia myöten vedet päätyvät Mätäojan kautta Laajalahden Huopalahteen.
Alueen öljynerotuskaivot tarkastetaan kerran vuodessa ja tyhjennetään tarvittaessa. Öljynerotinkaivossa on pinnanmittauksen hälytysjärjestelmä, joka on integroitu kiinteistöautomaatiojärjestelmään. Hälytykset häiriötilanteista lähetetään Aluepalvelut-yksikön kiinteistö- ja kunnossapitopalveluiden työntekijöiden matkapuhelimiin.
Sortti-asemalla on käytössä kaksi öljynerotinta. EuroPEK NS 100 -öljynerotin kuuluu luokkaan 1 ja sen maksimivirtaamat ovat sadevesille 100 l/s ja jätevesille 50 l/s. EuroPek Roo NS20 -öljynerotin, jonka maksimivirtaama sadevesille on 20 l/s. Öljynerotinjärjestelmät tyhjennettiin ja puhdistettiin 27.6.2022.
Konalan Sortti-aseman valuma-alueet on esitetty liitteessä 6.
Jäteaseman toiminnasta aiheutuva melutaso ei saa melulle altistuvien asuinkiinteistöjen piha-alueilla ylittää melun A-painotettua ekvivalenttimelutasoa 55 dB päivällä (kello 7-22) eikä ekvivalenttimelutasoa 50 dB yöllä (kello 22-23 ja 4-7).
Konalan Sortti-asemalla ei tehty risujen haketusta vuonna 2022, vaan risut toimitettiin hakettamattomina Ämmässuon ekoteollisuuskeskukseen kompostikentälle.
Melusta tai sen aiheuttamasta häiriöstä ei vuonna 2022 tullut ilmoituksia tai palautteita Sortti-aseman lähialueelta.
Sortti-aseman alueen siisteyttä hoidetaan urakoitsijan toimesta. Asemalla käy harjakone kesäaikaan viisi kertaa viikossa, jolloin samalla kerätään myös ympäristön irtonaiset roskat. Urakoitsija huolehtii myös alueen tienvarsien siivoamisesta.
16.2.2022 asiakkaan autosta putosi maalipurkki. Aseman työntekijä imeytti maalin ja siivosi alueen.
10.3.2022 lumien sulaessa kenttäalueelle oli tullut öljyläikkiä. Aseman työntekijä levitti imeytysrakeita öljyläikkien päälle.
25.3.2022 urakoitsijan laitteesta levisi aseman alakentälle noin 20 litraa hydrauliikkaöljyä. Aseman työntekijä imeytti öljyn ja urakoitsija siivosi imeytysaineet pois kentältä.
2.4.2022 urakoitsijan laitteesta levisi noin 2 litraa hydrauliikkaöljyä aseman alakentälle, koska kääntyvä taka-akseli oli vaurioitunut lavaa vaihdettaessa. Aseman työntekijä imeytti öljyn ja siivosi alueen. Lisäksi varmistettiin, ettei sivuun siirretty auto vuoda.
8.6.2022 Asemanhoitaja oli huomannut aamuvuoron aikaan, että aseman alakentällä oli öljylänttejä. Hän imeytti öljyn imeytysrakeilla.
14.6.2022 asiakkaan ajoneuvosta vuoti bensaa aseman yläkentälle. Aseman työntekijä imeytti valumat rakeilla.
14.6.2022 Rollpackeria tankatessa oli tullut ns. ylitsepurskahdus dieseliä. Aseman työntekijä imeytti valumat ja rollpackerin tankki puhdistettiin ympäriltä.
18.6.2022 aseman yläpihalla huomattiin kaksi sateen levittämään suurempaa vuotovärjäymää, jotka aseman työntekijä imeytti rakeilla ja osittain imeytysmatolla.
20.7.2022 aseman alapihalla tapahtui pieni hydrauliikkavuoto, joka imeytettiin rakeilla.
8.8.2022 asiakkaan maalipurkin kansi aukesi ja märkää maalia pääsi tippumaan aseman kenttäalueelle. Pussissa olleet muutkin vaaralliset jätteet olivat maalin tahrimia. Aseman työntekijä auttoi asiakasta lajittelussa ja imeytti maalitahrat asfaltilta imeytysrakeilla.
10.8.2022 lasinen tärpättimäistä ainetta sisältänyt purkki putosi maahan maalilavan viereen ja hajosi. Aseman työntekijä levitti imeytysrakeet aineen päälle ja siivosi jäljet.
12.8.2022 urakoitsijan autoon tuli hydrauliikkavuoto aseman alapihalla. Vuotokohta imeytettiin ja auto toimitettiin huoltoon.
13.8.2022 asiakkaalla oli säkki, jossa oli vuotava öljypurkki. Öljyä pääsi vuotamaan säkistä kenttäalueelle ja vaarallisen jätteen vastaanottopaikan eli ns. Modulon lattialle. Aseman työntekijä laittoi Modulon lattialle yöksi imeytysmaton ja imeytysrakeita kenttäalueelle.
18.8.2022 kipsilevylavassa havaittiin öljyvuoto. Valumat imeytettiin ja tehtiin korjauspyyntö.
15.9.2022 vesiliukoista maalia valui sekajätelavasta sateella. Maali imeytettiin.
26.9.2022 asiakkaan maalia valui aseman yläpihalle. Maali imeytettiin imeytysmatolla.
12.10.2022 urakoitsijan harjakone vuoti hydrauliikkaöljyä aseman pihalle. Öljy imeytettiin ja huomautettiin urakoitsijaa vuodosta.
18.10.2022 uusin rollpacker vuoti hydrauliikkaöljyä aseman piha-alueelle. Kone siirrettiin sivuun ja laitettiin käyttökieltoon sekä imeytettiin öljy.
10.11.2022 metallilavasta valui maahan ja kuljetusurakoitsijan kärryn päälle maalia, joka imeytettiin imeytysrakeilla.
Vuoden 2022 aikana Konalan Sortti-asemalla ei ollut muita ympäristönsuojelun kannalta merkittäviä häiriötilanteita, poikkeuksellisia tilanteita tai poikkeamia ympäristöluvan määräyksistä.
HSY:lle ei tullut Konalan Sortti-aseman toimintaan liittyviä ympäristövalituksia tai -palautteita vuoden 2022 aikana.
Konalan Sortti-aseman vastaavana hoitajana toimii käyttöpäällikkö Marjut Mäntynen.
Yhteystiedot: Postiosoite: PL 100, 00066 HSY
Puh. 0400 609 493
Konalan Sortti-aseman toimintovastaavana toimii Eetu Keinänen, vaarallisten jätteiden toimintovastaavana Maarit Kiviranta sekä kiinteistö- ja kunnossapitopalveluiden toimintovastaavana Jyri Haikonen.
Jätehuollon ympäristöpäällikkönä toimii Minna Ruokolainen.
Helsingin seudun ympäristöpalvelut –kuntayhtymä
jätehuollon toimiala
Marjut Mäntynen, käyttöpäällikkö
Minna Ruokolainen, ympäristöpäällikkö
Liite 1 Konalan Sortti-asemalla vastaanotetut jätemäärät vuonna 2022
Liite 2 Konalan Sortti-asemalla varastossa olevat jätemäärät 31.12.2022
Liite 3 Konalan Sortti-asemalta vuonna 2022 käännytetyt kuormat
Liite 4 Konalan Sortti-aseman asiakasmäärät vuonna 2022
Liite 5 Konalan Sortti-aseman hygieniaraportti vuodelta 2022
Liite 6 Konalan Sortti-aseman valuma-alueet
Liite 7 Konalan Sortti-aseman piha-alueen asemapiirustus
jätelaji | jätenimike (LoW-koodi) | vastaanotettu määrä (tn) | lupamääräyksen mukainen enimmäismäärä (tn) | toimituspaikka |
---|---|---|---|---|
sekajäte, alueellinen keräyspiste | 20 03 01 | 3 | 200 | Vantaan Energia jätevoimala |
sekajäte | 20 03 01 | 5 336 | 20 000 | Vantaan Energia jätevoimala, HSY 5 |
20 03 07 | ||||
biojäte, ylijäämähedelmät | 20 02 01 | 95 | 200 | HSY 2 |
puu | 20 01 38 | 6 652 | 15 000 | HSY 5, HSY 8, HSY 9 |
17 02 01 | ||||
muovi | 20 01 39 | 171 | 2 000 | Fortum Waste Solutions Oy, Salpakierto Oy, HSY 5 |
17 02 03 | ||||
15 01 02 | ||||
metalli | 20 01 40 | 1 402 | 2 500 | Stena Recycling Oy |
15 01 04 | ||||
maa- ja kiviaines, betoni, tiili, laatat ja keramiikka, eristysaineet | 17 01 01 | 5 200 | 6 000 | HSY 4, HSY 5, HSY 6, HSY 7 |
17 01 02 | ||||
17 01 03 | ||||
17 05 04 | ||||
17 06 04 | ||||
kipsipohjaiset rakennusaineet | 17 08 02 | 601 | 1 000 | Saint Gobain Rakennustuotteet Oy |
kylmälaitteet | 20 01 23 | 254 | 1 000 | Revac Sverige |
pahvi ja kartonki | 20 01 01 | 305 | 500 | Encore Ympäristöpalvelut Oy |
15 01 01 | ||||
paperi | 20 01 01 | 43 | 100 | Encore Ympäristöpalvelut Oy |
15 01 01 | ||||
risut | 20 02 01 | 1 295 | 2 500 | HSY 3, HSY 8 |
puutarhajäte | 20 02 01 | 1 513 | 3 000 | HSY 8 |
tekstiilijäte | 20 01 10 | 30 | 200 | E6-Palvelut Oy |
20 01 11 | ||||
15 01 09 | ||||
kyllästetty puu | 20 01 37 | 491 | 1 000 | Demolite Oy |
sähkö- ja elektroniikkaromu (tavanomainen jäte) | 20 01 36 | 1 131 | 1 500 | Stena Recycling Oy, Tramel Oy |
sähkö- ja elektroniikkaromu (vaarallinen jäte) | 20 01 35 | 132 | 500 | Tramel Oy |
muut vaaralliset jätteet, kuten | 13 01 05 | 312 | 350 | HSY 1, L&T Teollisuuspalvelut Oy, Fortum Waste Solutions Oy |
13 02 05 | ||||
15 01 10 | ||||
16 01 07 | ||||
16 01 14 | ||||
16 06 01 | ||||
20 01 13 | ||||
20 01 14 | ||||
20 11 15 | ||||
20 01 17 | ||||
20 01 19 | ||||
20 01 21 | ||||
20 01 27 | ||||
20 01 29 | ||||
20 01 33 | ||||
yhteensä | 24 966 tn | 57 550 tn | undefined |
Lisäksi pieniä määriä pakkauslasia (20 01 02) ja uudelleen käytettäviä tavaroita.
HSY 1 = Kivikon jätepalvelukeskus, vaarallisten jätteiden varasto (välivarastointi)
HSY 2 = Ämmässuon ekoteollisuuskeskus, komposti- ja biokaasulaitos
HSY 3 = Ämmässuon ekoteollisuuskeskus, komposti- ja multakenttä
HSY 4 = Ämmässuon ekoteollisuuskeskus, loppusijoitusalue
HSY 5 = Ämmässuon ekoteollisuuskeskus, materiaalienkäsittelykenttä
HSY 6 = Ämmässuon ekoteollisuuskeskus, PIMA-halli
HSY 7 = Ämmässuon ekoteollisuuskeskus, vastaanottokenttä
HSY 8 = Ämmässuon ekoteollisuuskeskus, viherjätekenttä
HSY 9 = Seutulan puukenttä
jätelaji | jätenimike (LoW-koodi) | varastoitu määrä (tn) | lupamääräyksen mukainen kertavarastointimäärä (tn) |
---|---|---|---|
sekajäte, alueellinen keräyspiste | 20 03 01 | 0 | 8 |
sekajäte | 20 03 01 | 40,6 | 32 |
20 03 07 | |||
biojäte, ylijäämähedelmät | 20 02 01 | 0 | 25 |
puu | 20 01 38 | 44,5 | 50 |
17 02 01 | |||
muovi | 20 01 39 | 6,1 | 50 |
17 02 03 | |||
15 01 02 | |||
metalli | 20 01 40 | 14,25 | 50 |
15 01 04 | |||
maa- ja kiviaines, betoni, tiili, laatat ja keramiikka, eristysaineet | 17 01 01 | 29,7 | 100 |
17 01 02 | |||
17 01 03 | |||
17 05 04 | |||
17 06 04 | |||
kipsipohjaiset rakennusaineet | 17 08 02 | 27 | 50 |
kylmälaitteet | 20 01 23 | 1,2 | 50 |
pahvi ja kartonki | 20 01 01 | 3,4 | 10 |
15 01 01 | |||
paperi | 20 01 01 | 1,5 | 10 |
15 01 01 | |||
risut | 20 02 01 | 2 | 100 |
puutarhajäte | 20 02 01 | 0 | 100 |
tekstiilijäte | 20 01 10 | 0,15 | 50 |
20 01 11 | |||
15 01 09 | |||
kyllästetty puu | 20 01 37 | 3,15 | 20 |
sähkö- ja elektroniikkaromu (tavanomainen jäte) | 20 01 36 | 3,5 | 50 |
sähkö- ja elektroniikkaromu (vaarallinen jäte) | 20 01 35 | 0 | 20 |
muut vaaralliset jätteet, kuten | 13 01 05 | 2,5 | 10 |
13 02 05 | |||
15 01 10 | |||
16 01 07 | |||
16 01 14 | |||
16 06 01 | |||
20 01 13 | |||
20 01 14 | |||
20 01 15 | |||
20 01 17 | |||
20 01 19 | |||
20 01 21 | |||
20 01 27 | |||
20 01 29 | |||
20 01 31 | |||
20 01 33 | |||
yhteensä | 179,55 tn | 785 |
Lisäksi pieniä määriä pakkauslasia (20 01 02) ja uudelleen käytettäviä tavaroita.
käännytyksen syy (esim. jätelaatu, liian iso kuorma jne.) | käännyttyjen kuormien lukumäärä |
yritysten vaaralliset jätteet/lääkkeet/neulat/vaaralliset jätteet suuret määrät | 230 |
renkaat | 198 |
asbestikuormat/asbestiepäily/palo-ovi | 50 |
muu syy | 26 |
(esim. asiakkaan jätesopimuksen päättyminen/ei maksukorttia/ei halunnut maksaa) | |
hätäraketit/ilotulitteet/ammukset | 23 |
elintarvikkeet, biojätteet | 14 |
kuorma-autokuormat/vaihtolavat | 9 |
ruohonleikkuri nesteineen, bensakäyttöinen trimmeri tai lehtipuhallin/skootteri | 8 |
sohva tai sähkölaite Kierrätyskeskukselle | 3 |
betonimylly/puhdistamattomia viemäriputkia/valaisin haisevalla ja haitallisella hartsilla | 3 |
kuollut eläin | 2 |
röntgenlaite | 2 |
täysi asuntoauton septitankki | 1 |
panimopainepakkauksia | 1 |
luteiden saastuttamia esineitä | 1 |
yhteensä | 571 |
Asiakasmäärät | |
maksavat asiakkaat | 140 695 |
ilmaisasiakkaat | 40 763 |
yhteensä | 181 458 |
Liite 5 Konalan Sortti-aseman hygieniaraportti vuodelta 2022
Liite 6 Konalan Sortti-aseman valuma-alueet
Liite 7 Konalan Sortti-aseman piha-alueen asemapiirustus
Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (
Helsingin kaupungin ympäristökeskus (helsinki.kirjaamo@hel.fi)
Enqvist, Haikonen, Juntunen, Keinänen, Kiviranta, Kouvo, Kuisma-Granvik, Lumikumpu, Methuen, Miettinen, Mäntynen, Partti, Pesonen, Ruokolainen
HSY:n kirjaamo, neuvonta, verkkoviestintä
HSY:n verkkosivut www.hsy.fi (ilman liitteitä)
HSY:n toimintajärjestelmä IMS