Konalan Sortti-aseman toiminta vuonna 2021

Tiedot

Julkaisija:
Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä
Tekijät: Minna Ruokolainen, Marjut Mäntynen
Päivämäärä:
17.3.2022
Julkaisun nimi:
Konalan Sortti-aseman toiminta vuonna 2021
Kieli: fi
Sivuja: 6
Yhteystiedot:
Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä
PL 100
00066 HSY
puhelin 09 156 11
faksi 09 1561 2011
www.hsy.fi

Toiminta

Yleistä Konalan Sortti-aseman toiminnasta

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on 2.12.2020 myöntänyt ympäristöluvan nro 425/2020 (dnro ESAVI/10961/2019) Helsingin seudun ympäristöpalvelut –kuntayhtymän (HSY) Helsingin Konalassa sijaitsevalle Sortti-asemalle. Tämä vuosiraportti perustuu edellä mainittuun ympäristölupapäätökseen.

Konalan Sortti-asema avattiin toukokuussa 2004. Sortti-aseman pinta-ala on 1,4 hehtaaria. Asema-alueen ympäri kulkee aita. Portit ovat lukittuina aseman ollessa suljettu.

Konalan Sortti-asemalla vastaanotetaan jätettä maanantaista perjantaisin kello 7.00–21.00. Vuonna 2021 huhtikuusta lähtien Konalan Sortti-asema oli auki myös viikonloppuisin lauantaina ja sunnuntaina kello 10.00-17.00.

Konalan Sortti-asemalle tuodut jätteet voi maksaa asiakaspalvelupisteessä tai itsepalveluna. Uusi itsepalveluratkaisu otettiin täysmittaiseen käyttöön 1.4.2021, jonka myötä asiakkailla on mahdollisuus kirjata ja tarvittaessa maksaa tuomansa jätteet joko asemalla itsepalvelulaitteita käyttäen tai ennakkoon eSortti.fi-palvelussa.

Kävijämäärät

Sortti-asemilla on käytössä laskutusjärjestelmä, johon kirjataan kävijätiedot.

Vuonna 2021 asemalla kävi 172 653 asiakasta, kun edellisvuonna kävijämäärä oli 166 216. Kävijämäärät on esitetty kuvassa 1 sekä liitteessä 4.‍

Vastaanotetut jätteet ja jätteiden varastointi

Vuosittain vastaanotettujen jätteiden määrät saadaan asemilta poiskuljetetuista jätemääristä. Vuonna 2021 vastaanotetut ja vuoden lopussa varastossa olevat jätemäärät on esitetty liitteissä 1 ja 2. Sekä vaarattomat (tavanomaiset) jätteet että vaaralliset jätteet ovat peräisin pääkaupunkiseudulta. Sortti-asemalla otetaan vastaan vain kotitalouksien vaarallista jätettä.

Tiedot jätekuormista, joita ei voitu vuonna 2021 ottaa vastaan Sortti-asemalla, on esitetty liitteessä 3.

Sekajäte toimitettiin energiahyötykäyttöön Vantaan Energian jätevoimalaan. Jätevoimalan käyttöseisokkien aikana sekajäte toimitettiin välivarastoon HSY:n Ämmässuon ekoteollisuuskeskukseen ennen kuljettamista jätevoimalaan. Polttoon kelpaamaton sekajäte käsiteltiin Ämmässuon ekoteollisuuskeskuksessa murskaamalla ja seulomalla. Käsittelystä syntyneet jakeet hyödynnettiin joko kaatopaikan rakenteissa materiaalina tai energiana jätevoimalassa.

Konalan Sortti-asemalla asiakkaiden lajittelumahdollisuuksia on laajennettu palamattoman materiaalin keräämisellä erillisille jätelavoille (rakennuskiviaines eli betoni sekä rakennus- ja purkujäte eli lasi, villa ja posliini). Lisäksi Sortti-asemalla vastaanotetaan kodin käyttökelpoista pientavaraa yhteistyössä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy:n kanssa. Sortti-asemalla erilliskerätään myös puhdasta (maalaamatonta) puuta pinnoitetun puun lisäksi.

Konalan Sortti-asemalla erilliskerätystä muovijätteestä osa toimitettiin koekäsittelyihin Remeo Oy:lle ja Salpakierto Oy:lle. Loput muovit toimitettiin välivarastoitavaksi paalattuna Ämmässuon ekoteollisuuskeskukseen.

Eristevilla toimitetaan kierrätykseen Eko-Expert Oy:lle.

Puujäte lajitellaan Sortti-asemalla pinnoitettuun puuhun ja ns. puhtaaseen puuhun. Pinnoitettu puu viedään HSY:n Seutulan kentälle murskattavaksi, josta murske toimitetaan hyödynnettäväksi energiana. Puhdas puu kuljetetaan HSY:n Ämmässuon ekoteollisuuskeskukseen murskattavaksi. Murske käytetään ekoteollisuuskeskuksessa kompostoinnin tukiaineena.

Alueen hoito

Sortti-aseman alueen siisteyttä hoidetaan urakoitsijan toimesta. Asemalla käy harjakone kesäaikaan viisi kertaa viikossa, jolloin samalla kerätään myös ympäristön irtonaiset roskat. Urakoitsija huolehtii myös alueen tienvarsien siivoamisesta.

Haittaeläimistä alueella esiintyy jyrsijöitä. Niitä torjutaan ulkoisen toimijan Anticimex Oy:n toimesta myrkyttömillä sähköisillä Smartbox-ansoilla. Konalan Sortti-aseman hygieniaraportti on esitetty liitteessä 5.

Polttoaineiden varastointi, työkoneiden tankkaus ja huollot

Konalan Sortti-aseman työkoneissa eli ajettavassa mobiilimurskaimessa ja trukissa käytettään polttoaineena dieselöljyä, jota kului vuoden 2021 aikana noin 7 198 litraa. Työkoneiden tankkaukset suoritetaan Sortti-aseman alapihalla konttikatoksen alla asfaltoidulla alueella (ABT).

Polttoaine varastoidaan tiivisasfalttialustalla (ABT) kaksoisvaipallisessa säiliössä. Tankkaus suoritetaan pistoolilla, jossa on ylitäytön ja laponestin. Alueella on saatavilla imeytysainetta mahdollisen vahingon sattuessa.

Työkoneet huolletaan Sortti-aseman asfaltoidulla (ABT) alakentällä. Kentän hulevedet johdetaan öljynerottimen kautta ojaan.

Toiminnassa syntyneet vaaralliset jätteet, eli laitteiden öljynvaihdoissa muodostuneet jäteöljyt, toimitettiin Kivikon vaarallisten jätteiden asemalle välivarastoon, josta ne toimitettiin edelleen Lassila & Tikanoja Oyj:lle jatkokäsittelyyn.

Urakoitsijoiden tulee käyttää urakoiden hoitamisessa vähintään euro-5 normin vaatimusten mukaisella moottorilla varustettuja autoja. Jätteiden siirtokuljetuksissa käytetään yrityksiä, joilla on Uudenmaan ELY-keskuksen päätös jätehuoltorekisteriin merkitsemisestä.

Ympäristö-, laatu- sekä työterveys- ja työturvallisuusjärjestelmät

HSY:n toimintajärjestelmä täyttää kansainväliset laatu-, ympäristö- sekä työterveys- ja työturvallisuusstandardien sertifiointivaatimukset. Käytettävät standardit ovat laadunhallinnan osalta ISO 9001, ympäristöasioiden osalta ISO 14001 ja työterveys- ja työturvallisuusasioiden osalta ISO 45001. Nämä kattavat myös Konalan Sortti-aseman toiminnan. Ympäristöasioiden jatkuvaa parantamista seurataan sisäisillä ja ulkoisilla auditoinneilla, ympäristölupamääräysten säännöllisellä seurannalla ja raportoinnilla sekä tunnistamalla, arvottamalla ja tarkastamalla ympäristönäkökohdat säännöllisesti.

Työsuojelu ja -turvallisuus

Konalan Sortti-asemalla järjestettiin vuonna 2021 kaksi turvallisuuskävelyä (4.5.2021 ja 19.10.2021). HSY:n jätehuollon Aluepalvelut-yksikön työsuojelun koordinaatiokokous pidettiin 18.6.2021.

Vuonna 2021 järjestettiin koko Aluepalvelut-yksikön henkilöstölle suunnatut turvallisuuspäivät kahtena samansisältöisenä tilaisuutena etäkoulutuksina (8.11.2021 ja 15.11.2021). Tilaisuuksissa käsiteltiin mm. HSY:n ajankohtaisia työsuojeluasioita, työn egonomiaan ja työyhteisöön liittyviä asioita, poistumisturvallisuutta sekä kemikaaliturvallisuutta.

Konalan Sortti-aseman pelastussuunnitelma päivitetään vuosittain.

Viranomaistarkastukset

Konalan Sortti-aseman ympäristöluvan mukainen toiminnan määräaikaistarkastus on viimeksi tehty 10.6.2019. Vuonna 2021 ei tehty viranomaistarkastuksia.

Tehdyt korjaustoimenpiteet ja investoinnit

Kesäkuussa 2019 Konalan Sortti-asemalla otettiin käyttöön aurinkosähkövoimala, jonka nimellisteho on 13,75 kWp. Vuonna 2021 aurinkosähkövoimalan tuotto oli 10,76 MWh. Kokonaissähkönkulutus Konalan Sortti-asemalla vuonna 2021 oli 148 MWh.

Vuonna 2021 Sortti-aseman alueelle tehtiin piha-alueiden asfaltointiurakka. Aseman pinnoitteet uusittiin uuden ympäristöluvan mukaisten vaatimusten mukaisesti. Yläpihan konttikatoksen takaosan asfalttipinnoitteet uusittiin tarvittavilta osin tiivisasfaltilla (ABT16, 40 mm). Kyseisen osan vedet johdetaan urakan jälkeen nykyisen 1-luokan öljynerottimen kautta avo-ojaan. Alapihalla asfalttipinnoitteet uusittiin tiivisasfaltilla (ABT22, 55 mm) tankkauspisteen ja huoltoalueen osalta ja näiden alueiden yhteyteen rakennettiin uusi 1-luokan hiekan- ja öljynerotin sulkuventtiilikaivoineen (EuroPek Roo NS20, jonka maksimivirtaama on 20 l/s), jonka kautta kyseessä olevan alueen vedet johdetaan avo-ojaan. Muiden alueiden asfalttipinnoitteet uusittiin AB:llä, yläpihan osalta (AB16, 40 mm) ja alapihan osalta (AB22, 50 mm). Asfaltointiurakan johdosta Sortti-asema oli kiinni viikon 20.

Sortti-aseman valuma-alueiden asemapiirustus on liitteessä 6.

Ympäristö

Yleiskuvaus ympäristöstä

Sortti-asema sijaitsee Helsingin kaupungin Konalan kaupunginosassa osoitteessa Betonitie 3. Alueella on aikaisemmin sijainnut Lemminkäinen Oy:n asfalttiasema.

Sortti-aseman alue ja sen lähiympäristö ovat useita vuosia käytössä ollutta teollisuusaluetta. Alueella ei ole merkittäviä luonnonarvoja. Alueen kaakkoispuolella on Malminkartanon käytöstä poistettu ylijäämämaiden läjitysalue.

Lähimmät asuinrakennukset sijaitsevat noin 200 metrin päässä kaakkoon Lehtovuorenkadulla. Lähimmän asuinalueen ja Sortti-aseman väliin jää Vihdintie. Uuden Honkasuon asuinalueen rakentaminen noin parinsadan metrin päähän Konalan Sortti-asemasta on aloitettu vuonna 2014. Honkasuo on Helsingin suurin uusi puurakentamisalue, puutalojen kaupunkikylä. Honkasuon entinen metsä- ja niittyalue muuttuu 2020-luvun puoliväliin mennessä vehreäksi 2 000 asukkaan puutalojen kaupunkikyläksi.

Alue ei sijaitse vedenottoon soveltuvalla pohjavesialueella eikä alueella ole talousvesikaivoja. Alueen sadevedet johdetaan öljyn- ja hiekanerotuskaivon kautta eteenpäin, joista ojia myöten vedet päätyvät Mätäojan kautta Laajalahden Huopalahteen.

Vesien hallinta

Alueen öljynerotuskaivot tarkastetaan kerran vuodessa ja tyhjennetään tarvittaessa. Öljynerotinkaivossa on pinnanmittauksen hälytysjärjestelmä, joka on integroitu kiinteistöautomaatiojärjestelmään. Hälytykset häiriötilanteista lähetetään Aluepalvelut-yksikön kiinteistö- ja kunnossapitopalveluiden työntekijöiden matkapuhelimiin.

Sortti-asemalla on käytössä kaksi öljynerotinta. EuroPEK NS 100 -öljynerotin kuuluu luokkaan 1 ja sen maksimivirtaamat ovat sadevesille 100 l/s ja jätevesille 50 l/s. EuroPek Roo NS20 -öljynerotin, jonka maksimivirtaama sadevesille on 20 l/s. Öljynerotinjärjestelmät tyhjennettiin ja puhdistettiin 14.7.2021.

Konalan Sortti-aseman valuma-alueet on esitetty liitteessä 6.

Päästötarkkailut

Melu

Jäteaseman toiminnasta aiheutuva melutaso ei saa melulle altistuvien asuinkiinteistöjen piha-alueilla ylittää melun A-painotettua ekvivalenttimelutasoa 55 dB päivällä (kello 7-22) eikä ekvivalenttimelutasoa 50 dB yöllä (kello 22-23 ja 4-7).

Konalan Sortti-asemalla ei tehty risujen haketusta vuonna 2021, vaan risut toimitettiin hakettamattomina Ämmässuon Ekoteollisuuskeskukseen kompostikentälle.

Melusta tai sen aiheuttamasta häiriöstä ei vuonna 2021 tullut ilmoituksia tai palautteita Sortti-aseman lähialueelta.

Päästöt ilmaan

Sortti-aseman alueen siisteyttä hoidetaan urakoitsijan toimesta. Asemalla käy harjakone kesäaikaan viisi kertaa viikossa, jolloin samalla kerätään myös ympäristön irtonaiset roskat. Urakoitsija huolehtii myös alueen tienvarsien siivoamisesta.

Häiriöt ja poikkeustilanteet

10.2.2021 Konalan Sortti-asemalla vanhan jyrän nostosylinteri petti ja öljyä valui asfaltille noin 10 litraa. Öljy kerättiin lastalla ja lapiolla astiaan ja loput imeytettiin imeytysmattoon.

22.3.2021 vanhaan jyrään tuli öljyvuoto, jonka seurauksena öljyä valui maahan noin 3 litraa. Öljy imeytettiin imeytysmattoon.

14.6.2021 Sortti-aseman sisäänajopuomilla asiakkaan henkilöauton jäähdyttäjään tuli vuoto, jonka seurauksena asfaltille valuin noin 5 litraa jäähdytysnestettä. Neste imeytettiin imeytyspuruun.

1.8.2021 uuden jyrän magneettiventtiili alkoi vuotamaan ja maahan valui noin 10 litraa hydrauliikkaöljyä. Jyrä laitettiin käyttökieltoon ja öljyn lisävuoto pyrittiin estämään. Maahan valunut hydrauliikkaöljy imeytettiin imeytysmatolla ja -aineella pois asfaltilta.

7.8.2021 Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos toi Sortti-asemalle neljä akkua, jotka olivat pullistuneet ja joista kaksi oli sulanut kiinni toisiinsa. Akut olivat kyseisen päivän samassa akkulaatikossa muiden akkujen kanssa. Akut siirrettiin saman päivän iltana omaan laatikkoon ja seuraavana arkipäivänä ne siirrettiin ulos vaarallisten jätteiden vastaanottotilasta ja suojattiin metallikaukalolla. Alue rajattiin lippusiimoin ja henkilökuntaa ohjeistettiin olla koskematta akkuihin ilman esihenkilön lupaa. Pelastuslaitokselta ja Turvallisuus- ja kemikaalivirastolta saatiin 26.8.2021 lupa toimittaa akut vaarallisen jätteen käsittelyyn 2.9.2021 alkaen.

12.8.2021 asiakas jätti isoja kodinkoneita sisältävän lavan eteen puhdistamattoman öljysäiliön, josta vuoti asfaltille öljyä. Vesisade levitti öljyä laajemmalle alueelle. Vuodontorjuntayksikkö haettiin paikalle trukilla ja torjuntatyöt hoidettiin imeytysmatoilla ja -rakeilla. Öljyä ei päässyt leviämisestä huolimatta viemäriin asti.

13.8.2021 urakoitsijan kuljettaja ilmoitti lavaa nostaessaan, että metallilavoista oli valunut vettynyttä maalia. Rankka vesisade oli johtanut siihen, että lavoihin oli kertynyt paljon vettä. Vesimaaliseos imeytettiin imeytysmatolla ja -aineella.

26.8.2021 asemanhoitaja havaitsi, että maalilavan sivulla oli sadevedessä öljymäinen kalvo. Läpinäkyvää öljyä oli saattanut mennä kaivoon ennen vuodon havaitsemista tuntematon määrä. Havainnon tekijä ryhtyi imeytystöihin heti asian huomattuaan. Tässä yhteydessä oli huomattu, että maalilavan sivussa oleva pienikokoinen hydrauliikkaputki oli vahingoittunut ja vuoto oli peräisin tästä putkesta. Hydrauliikkaputki vaihdettiin hydrauliikkaletkuun.

4.9.2021 urakoitsijan kuljettaja ilmoitti, että Sortti-aseman alapihalla olevan kipsilevylavan kantta sulkiessa oli tullut vuoto. Kuljettajat olivat itse ryhtyneet vuodon torjuntatöihin ja saaneet imeytettyä vuodon. Kunnossapitojärjestelmään tehtiin työtilaus kipsilevylavojen nostomekaniikan korjaamisesta.

5.10.2021 asemanhoitaja huomasi lopettaessaan jätelavan jyräämistä, että Roll packerin säilytyspaikalla oli sadesäällä näkyvissä valumajälkiä. Vuorovastaava levitti valuma-alueelle imeytysmattoa ja -rakeita.

30.10.2021 uudempi roll packer sammui useamman kerran ja vuoti maahan noin 1 litran moottoriöljyä, joka imeytettiin pois. Laite otettiin pois käytöstä ja sille tilattiin huolto. Lisäksi laitteen alle laitettiin imeytysmattoja.

26.10.2021 kipsilavaa suljettaessa järjestelmästä valui noin 5 litraa hydrauliikkaöljyä, joka imeytettiin imeytysmattoon.

14.12.2021 urakoitsijan kuljettaja oli ottamassa kipsilevylavaa kyytiin ja yritti saada lavan kantta kiinni, jolloin kannen mekanismiin tuli hydrauliikkanestevuoto. Asemanhoitaja imeytti öljyn imeytysmatolla.

Vuoden 2021 aikana Sortti-asemalla ei ollut muita ympäristönsuojelun kannalta merkittäviä häiriötilanteita, poikkeuksellisia tilanteita tai poikkeamia ympäristöluvan määräyksistä.

HSY:lle ei tullut Sortti-aseman toimintaan liittyviä valituksia tai palautteita vuoden 2021 aikana.

Vastaava hoitaja ja toimintovastaavat

Konalan Sortti-aseman vastaavana hoitajana toimii käyttöpäällikkö Marjut Mäntynen.

Yhteystiedot: Postiosoite: PL 100, 00066 HSY

Puh. 0400 609 493

Konalan Sortti-aseman toimintovastaavana toimii Eetu Keinänen, vaarallisten jätteiden toimintovastaavana Nina Hurme ja Maarit Kiviranta sekä kiinteistö- ja kunnossapitopalveluiden toimintovastaavana Jyri Haikonen.

Jätehuollon ympäristöpäällikkönä toimii Minna Ruokolainen.

Helsingin seudun ympäristöpalvelut –kuntayhtymä

jätehuollon toimiala

Marjut Mäntynen, käyttöpäällikkö

Minna Ruokolainen, ympäristöpäällikkö 

Liitteet

Liite 1 Konalan Sortti-asemalla vastaanotetut jätemäärät vuonna 2021

Liite 2 Konalan Sortti-asemalla varastossa olevat jätemäärät 31.12.2021

Liite 3 Konalan Sortti-asemalta vuonna 2021 käännytetyt kuormat

Liite 4 Konalan Sortti-aseman asiakasmäärät vuonna 2021

Liite 5 Konalan Sortti-aseman hygieniaraportti vuodelta 2021

Liite 6 Konalan Sortti-aseman valuma-alueet‍

jätelaji
tunnusnumero (EWC)
vastaanotettu
lupamääräyksen mukainen enimmäismäärä (tn)
toimituspaikka
sekajäte, alueellinen keräyspiste
20 03 01
1,5
200
Vantaan Energia jätevoimala
sekajäte
20 03 01
20 03 07
5 312,5
20 000
Vantaan Energia jätevoimala, HSY 3
biojäte, ylijäämähedelmät
20 02 01
30
200
HSY 2
puu
20 01 38
17 02 01
7 175
15 000
HSY 2, HSY 4, HSY 5
muovi
20 01 39
17 02 03
15 01 02
193
2 000
Remeo Oy, Salpakierto Oy, HSY 4
metalli
20 01 40
15 01 04
1 425
2 500
Stena Recycling Oy
maa- ja kiviaines, betoni, tiili, laatat ja keramiikka, eristysaineet
17 01 01
17 01 02
17 01 03
17 05 04
17 06 04
4 796
6 000
HSY 4, Eko-Expert Oy Seutula
kipsipohjaiset rakennusaineet
17 08 02
486
1 000
Saint Gobain Rakennustuotteet Oy
kylmälaitteet
20 01 23
230
1 000
Revac Sverige
pahvi ja kartonki
20 01 01
15 01 01
292
500
Encore Ympäristöpalvelut Oy
paperi
20 01 01
15 01 01
43
100
Encore Ympäristöpalvelut Oy
risut
20 02 01
1 158
2 500
HSY 2
puutarhajäte
20 02 01
1 402
3 000
HSY 2
tekstiilijäte
20 01 10
20 01 11
15 01 09
39
200
Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus, E6-Palvelut Oy
kyllästetty puu
20 01 37
565
1 000
Demolite Oy
sähkö- ja elektroniikkaromu (tavanomainen jäte)
20 01 36
1 129
1 500
Stena Recycling Oy, Tramel Oy
sähkö- ja elektroniikkaromu (vaarallinen jäte)
20 01 35
139
500
Tramel Oy
muut vaaralliset jätteet, kuten
13 01 05
13 02 05
15 01 10
16 01 07
16 01 14
16 06 01
20 01 13
20 01 14
20 11 15
20 01 17
20 01 19
20 01 21
20 01 27
20 01 29
20 01 33
312
350
HSY 1, Lassila & Tikanoja Oyj
yhteensä
24 728 tn
57 550 tn
undefined

Lisäksi pieniä määriä pakkauslasia (20 01 02) ja uudelleen käytettäviä tavaroita.

HSY 1 = Kivikon jätepalvelukeskus, vaarallisten jätteiden varasto (välivarastointi)

HSY 2 = Ämmässuon ekoteollisuuskeskus, biojätteen käsittelylaitos

HSY 3 = Ämmässuon ekoteollisuuskeskus, paalikenttä

HSY 4 = Ämmässuon ekoteollisuuskeskus, vastaanottokenttä

HSY 5 = Seutulan puujätteen käsittelykenttä

jätelaji
tunnusnumero (EWC)
varastoitu määrä (tn)
lupamääräyksen mukainen kertavarastointimäärä (tn)
sekajäte, alueellinen keräyspiste
20 03 01
0
8
sekajäte
20 03 01
20 03 07
23,4
32
biojäte, ylijäämähedelmät
20 02 01
0
25
puu
20 01 38
17 02 01
17
50
muovi
20 01 39
17 02 03
15 01 02
2
50
metalli
20 01 40
15 01 04
4
50
maa- ja kiviaines, betoni, tiili, laatat ja keramiikka, eristysaineet
17 01 01
17 01 02
17 01 03
17 05 04
17 06 04
26
100
kipsipohjaiset rakennusaineet
17 08 02
10
50
kylmälaitteet
20 01 23
1
50
pahvi ja kartonki
20 01 01
15 01 01
2
10
paperi
20 01 01
15 01 01
3
10
risut
20 02 01
1
100
puutarhajäte
20 02 01
2
100
tekstiilijäte
20 01 10
20 01 11
15 01 09
0,05
50
kyllästetty puu
20 01 37
16
20
sähkö- ja elektroniikkaromu (tavanomainen jäte)
20 01 36
1
50
sähkö- ja elektroniikkaromu (vaarallinen jäte)
20 01 35
0
20
muut vaaralliset jätteet, kuten
13 01 05
13 02 05
15 01 10
16 01 07
16 01 14
16 06 01
20 01 13
20 01 14
20 01 15
20 01 17
20 01 19
20 01 21
20 01 27
20 01 29
20 01 31
20 01 33
1
10
yhteensä
109,45 tn
785

Lisäksi pieniä määriä pakkauslasia (20 01 02) ja uudelleen käytettäviä tavaroita.

käännytyksen syy (esim. jätelaatu, liian iso kuorma jne.)
käännyttyjen kuormien lukumäärä
auton renkaat
200
yritysten vaaralliset jätteet
500
asbestikuormat
50
ilotulitteet
10
lääkkeet
50
kuorma-autokuormat
20
peräkärryllinen öljyistä maata
1
polttoainetta täynnä ollut aggregaatti
1
yhteensä
832
Asiakasmäärät
maksavat asiakkaat
132 273
ilmaisasiakkaat
40 380
yhteensä
172 653

Liite 5 Konalan Sortti-aseman hygieniaraportti vuodelta 2021

Liite 6 Konalan Sortti-aseman valuma-alueet

Jakelu

Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (kirjaamo.uusimaa@ely-keskus.fi)

Helsingin kaupungin ympäristökeskus (helsinki.kirjaamo@hel.fi)

Enqvist, Haikonen, Hurme, Juntunen, Keinänen, Kiviranta, Kouvo, Kuisma-Granvik, Lumikumpu, Methuen, Miettinen, Mäntynen, Partti, Pesonen, Ruokolainen

HSY:n kirjaamo, neuvonta, verkkoviestintä

HSY:n verkkosivut www.hsy.fi (ilman liitteitä)

HSY:n toimintajärjestelmä IMS