Jätehuollon hinnasto 2024

Tiedot

Julkaisija:
Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä
Päivämäärä:
4.5.2023
Julkaisun nimi:
Jätehuollon hinnasto 2024
Asiasanat: Espoo, HSY, Helsinki, Kauniainen, Kirkkonummi, Vantaa, hinnasto, jätehuolto
Kieli: fi
Sivuja: 12
Yhteystiedot:
Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä
PL 100
00066 HSY
puhelin 09 156 11
faksi 09 1561 2011
www.hsy.fi

Perustietoa hinnastosta

Hinnastossa on tietoa

  • kiinteistöjen jätemaksuista, jäteastioiden koosta ja tyhjennysrytmeistä
  • saostus- ja umpikaivojen tyhjennysmaksuista
  • Sortti-asemille tuotavien jätteiden hinnoista henkilö- ja yritysasiakkaille sekä peräkärryn vuokrauksesta jätteiden kuljetukseen. Sortti-asemien ja Sortti-pienaseman vastaanottomaksut henkilöasiakkaille -kohdan hinnastoa käytetään kotitalousasiakkaille ja Sortti-asemien vastaanottomaksut yritys- ja yhteisöasiakkaille -kohdan hinnastoa muille asiakkaille.
  • isojen esineiden Sortti-nouto-palvelusta ja sen hinnoista
  • Ämmässuon ekoteollisuuskeskuksessa vastaanotettavien jätteiden käsittelymaksuista
  • Vaarallisten jätteiden maksuista.

HSY laskee sekä hinnastossa että laskuilla näkyvät hinnat verottomina käyttäen neljää desimaalia. Hinnastossa esitetyt arvonlisäverolliset hinnat pyöristetään yleisten pyöristyssääntöjen mukaan kahteen desimaaliin.

Hinnat astuvat voimaan 1.1.2024.

Jätemaksut sisältävät jätehuollon järjestämisen ja toteutuksen kaikki jätelain mukaiset kustannukset, jotka muodostuvat jätteen keräyksestä, kuljetuksesta ja käsittelystä sekä tiedotuksesta, neuvonnasta ja hallinnosta. Jätemaksulla katetaan myös kaatopaikkojen käytöstä poistaminen ja jälkihoito sekä jätehuoltovelvollisuuden hoitamiseksi tarvittavan intrastruktuurin rakentamiseen liittyvät pitkän aikavälin investoinnit. .

Kiitos kun lajittelet, kierrätetään yhdessä!

Vinkkejä

Mitä jätekuormasi maksaa Sortti-asemalle vietynä? Verkkopalvelussamme voit syöttää tiedot jätteistä, joita olet viemässä Sortti-asemalle. Saat tiedon kustannuksista ja voit myös maksaa laskun etukäteen. Asiointisi asemalla nopeutuu.

Tarvitsetko apua kiinteistösi jätehuollon suunnitteluun? Katso suosituksemme sopivasta jäteastioiden määrästä ja tyhjennysrytmistä verkkosivultamme . Löydät sieltä jätteenkeräysvälineiden mitoitussuositukset.

Miten jätehuolto pitää järjestää? Jätehuoltomääräyksissä on tietoa erikseen kerättävistä jätelajeista. Lisäksi määräyksissä on tietoa keräysvälineille, jätepisteille sekä jätteenkuljetukselle ja -keräykselle asetetuista vaatimuksista. Tutustu:

Etkö tiedä, miten jokin jäte pitäisi lajitella? auttaa!