Jätehuollon hinnasto 2020

Tiedot

Julkaisija:
Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä
Päivämäärä:
16.11.2019
Julkaisun nimi:
Jätehuollon hinnasto 2020
Kieli: fi
Yhteystiedot:
Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä
PL 100
00066 HSY
Asiakaspalvelun puhelin 09 1561 2011 (arkisin kello 8.30 - 15.30)
faksi 09 1561 2011
www.hsy.fi
Copyright:
HSY

Jätehuollon hinnasto 2020

Hinnastossa on tietoa kiinteistöjen jätemaksuista, jäteastioiden koosta ja tyhjennysrytmeistä. Voit tutustua Sortti-asemille tuotavien jätteiden hintoihin ja Ämmässuolla vastaanotettavien jätteiden käsittelymaksuihin. Hinnastossa on tietoa myös isojen esineiden Nouto-Sortti -palvelusta ja sen hinnoista.

Kiinteistöjen seka- ja biojätemaksut sisältävät kuljetus- ja käsittelymaksuja sekä arvonlisäveroa 24 prosenttia. Tuottajien vastuulle kuuluvien pakkausjätteiden eli kartongin, muovin, lasin ja metallin maksut sisältävät kuljetusmaksun ja arvonlisäveron 24 prosenttia.

Tutustu jätteenkeräysvälineiden mitoitussuosituksiin eli ehdotukseen sopivasta jäteastioiden määrästä ja tyhjennysrytmistä kiinteistöille.

Lisätietoja jätehuoltomääräyksistä hsy.fi/jatehuoltomaaraykset

Jätehuoltomääräysten mukaan vuodesta 2021 alkaen biojäte, muovi-, lasi- ja kartonkipakkaukset sekä pienmetalli kerätään erikseen kiinteistöistä, joissa on vähintään viisi huoneistoa. Kiinteistöt voivat jo nyt tilata käyttöönsä astioita eri jätteiden lajitteluun. Saatavuuteen vaikuttaa jonkin verran kiinteistön sijainti.

Jätteiden keräys pääkaupunkiseudulla ja Kirkkonummella sijaitsevilla kiinteistöillä muuttuu siten, että toimitamme kiinteistöille puuttuvat jäteastiat huhtikuun ja toukokuun 2021 välisenä aikana. Aloitamme uusille jätelajeille tarkoitettujen jäteastioiden tyhjennykset porrastetusti alueittain kesäkuun alussa. Tiedotamme muutoksesta taloyhtiöitä lähettämällä syksyn 2020 ja kevään 2021 aikana asiakaskirjeen. Lisätietoja saat myös tilaamalla isännöitsijälle ja taloyhtiön hallituksen puheenjohtajalle suunnatun uutiskirjeen osoitteesta https://www.hsy.fi/hsy/viestinta/uutiskirjeet/. Perehdythän myös osoitteessa hsy.fi/uudetjateastiat olevaan tietoon uusista jäteastioista.