Henkilöstökertomus 2019

Tiedot

Julkaisija:
Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä
Päivämäärä:
6.3.2020
Julkaisun nimi:
Henkilöstökertomus 2019
Kieli: fi
Sivuja: 8
Yhteystiedot:
Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä
Ilmalantori 1
00240 Helsinki
puhelin 09 156 11
faksi 09 1561 2011
www.hsy.fi

Johdanto

HSY:n yhtymäkokous hyväksyi kokouksessaan 16.11.2018 HSY:n uuden strategian vuoteen 2025. HSY:n visiona on tehdä yhdessä pääkaupunkiseudusta maailman kestävin kaupunkiseutu. Tavoitteeseen vievät toiminta ympäristövastuun ja resurssitehokkuuden edelläkävijänä, korkea toimintavarmuus, sujuvat palvelut ja vakaa talous. Strategisten päämäärien toteuttamisen tueksi on asetettu neljä mahdollistajapäämäärää. Yksi mahdollistajapäämääristä on Hyvän työelämän kehittäjä.

Hyvän työelämän kehittäjä -mahdollistajapäämäärän toiminnan painopisteitä ovat hyvä johtaminen ja esimiestyö, henkilöstön tyytyväisyys sekä osaamisen kehittäminen ja uudistuminen. Mahdollistajapäämäärää edistetään käytännössä seuraavien ohjelmien ja teemojen ja niihin liittyvien toimenpiteiden avulla:

•Ohjelma - Johtamisjärjestelmä 2020 uudistus

•Teemat – Osaamisen kehittäminen, Työtä uudella tyylillä, Työnantajakuvan parantaminen ja Sisäinen asiakkuus

Johtamisjärjestelmä 2020 – ohjelma sisältää kolme osaprojektia, jotka ovat selkeä rakenne ja johtamisjärjestelmä, toteutuskyvyn tason nostaminen sekä työ- ja vuorovaikutuskulttuurin kehittäminen. Jokaiselle osalle on nimetty omat vetäjät. Lisäksi ohjelmaan kuuluu johtamisen ja esimiestyön pitkän aikavälin kehittämisohjelma. Ohjelmasta ja teemoista kerromme tarkemmin tulevissa kappaleissa.

Uuden strategiakauden alkamiseen liittyen 2019 vuoden aikana käynnistimme useita koko organisaation uudistumiseen ja kehittymiseen tähtääviä projekteja. Uusien projektien lisäksi jatkamme, pidämme yllä ja kehitämme jo meillä käytännössä olevia prosesseja, joissa on vuosien ajan tehty laadukasta työtä. Näitä ovat esimerkiksi työhyvinvointiin, työturvallisuuteen ja osaamisen kehittämiseen liittyvät projektit ja prosessit.

Syksyn 2019 henkilöstökyselyssä tulos oli kokonaisuutena positiivinen. Kokonaisuutena erityisesti ihmisten johtaminen (lähiesimiehen toiminta) on mennyt positiiviseen suuntaan (4,1 /5). Olemme pitkäjänteisesti tarjonneet esimiehille erilaisia esimiestyöhön liittyviä koulutuksia ja valmennuksia, ja näistä saatuja tietoja ja taitoja on onnistuttu viemään käytäntöön. Jokainen esimies sai ensimmäistä kertaa kyselystä oman esimiesarvion, joka käydään läpi osana kehityskeskustelua ja sovitaan arvion perusteella kehitettävät osaamisalueet.

Vuosi 2019 ja uuden strategiakauden käynnistyminen antoivat lähtölaukauksen monille uusille hankkeille ja projekteille. Sekä näiden että kaikkien arjen perustehtävien tavoitteiden saavuttamisessa voimme nojata osaavaan ja sitoutuneeseen henkilöstöön, joka tekemällä enemmän yhdessä onnistuu työssään entistäkin paremmin.

Helsingissä, 6.3.2020

Raimo Inkinen

Toimitusjohtaja